Depressiedepressief Iedereen kan op een bepaald ogenblik depressief geraken en daar zijn duizenden redenen voor te bedenken. Bij een depressie is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en die weg te werken. Zo lang de oorzaak blijft bestaan, zal de uitwerking (de depressie) steeds een uitweg blijven zoeken om het leven onaangenaam te maken. Natuurlijk omvat het woord 'depressief' een grote waaier aan diversiteiten en gradaties: van een licht dipje tot zelfmoordgedachten. Hoe licht of hoe zwaar een depressie ook mag zijn, men mag daar niet mee blijven sukkelen. Medicatie is goed, maar er moet wel gewerkt worden aan een definitieve oplossing en daar kan hypnotherapie bijzonder goede diensten bij leveren.

We zien vaak dat een depressief persoon geestelijk geen rust kan vinden en we merken ook vaak slaapstoornissen op. Dat is de basis van waar we vertrekken en in bepaalde gevallen krijgt de noodlijdende een sleutelwoord mee om onmiddellijk tot rust te komen en 's avonds probleemloos in te slapen. Dat is dus snel te herstellen en zo is de weg vrij voor het grote werk.
Is er een algemene behandeling die voor iedere depressie hetzelfde is? Neen, we zijn allemaal verschillende individuen met verschillende achtergronden die de depressie mogelijk gemaakt hebben. Een depressie oplossen is een op maat gemaakte aanpak die de juiste oorzaak opspoort en wegneemt. Is de oorzaak niet weg te nemen, dan moeten we de oorzaak anders doen ervaren zodat ze eigenlijk alle kracht verliest om een depressie op te wekken. Het zit allemaal in de geest en het is mogelijk dat de geest ergens geen vrede mee kan nemen, zodanig dat het heel ons lichaam en ons leven verziekt. Gelukkig kunnen we met hypnotherapie het onderbewuste bereiken en de geest tot andere gedachten brengen.

Men hoeft dus zeker niet depressief te blijven, er is altijd een uitweg maar met praten alleen komen we meestal niet verder dan wat inzicht in de problematiek. En het is volstrekt normaal dat depressieve mensen maar moeilijk kunnen geloven dat ze met hypnose te helpen zijn. Toch is het zo, maar ze vergeten dat ze praten en denken vanuit een neerslachtig denkpatroon dat geen uitweg ziet. Na twee sessies ondervinden ze reeds waartoe hypnotherapie in staat is. Ze voelen zich in belangrijke mate beter, maar hebben er geen verklaring voor. Het voelt gewoon als normaal aan. En natuurlijk is het beterschap maar normaal, zo ervaart men het ook omdat hypnotherapie niets aan de persoonlijkheid verandert. Men blijft gewoon wie men is, maar de oorzaak die een depressie opwekt of staande houdt wordt weggenomen. Als er geen redenen meer zijn om zich depressief te voelen, waarom zou men zich dan depressief kunnen voelen? Dat gaat toch niet?
Hoe dan ook, een depressie is altijd weg te werken, of u daar nu geloof aan hecht of niet.