Stoppen met rokenstorend gedrag Stoppen met roken is voor veel mensen een hele opgave. Het is zowel een slechte gewoonte als een verslaving. Toch is het niet onmogelijk om te stoppen met roken. Met hypnose gaat het zelfs gemakkelijk.
We kunnen met hypnose zo ver gaan dat er braakneigingen ontstaan als u een sigaret zou aanraken. Gelukkig is dat vrijwel nooit nodig en kan het op een vriendelijkere manier aangepakt worden.

Wanneer uw wil aanwezig is om te stoppen met roken, dan gaat het eigenlijk vanzelf. Reken maar uit hoeveel geld u zou kunnen besparen door te stoppen met roken en beeld u maar eens in hoe fit en gezond u zich na een tijdje zou voelen. Het is enkel jammer dat de meeste rokers er van uitgaan dat het bij hen niet zal lukken en ze zeggen dat uiteraard vanuit hun huidige overtuiging als verslaafde. Na de behandeling is die oude overtuiging natuurlijk verdwenen en staan zij er van versteld hoe eenvoudig het allemaal is.

Stoppen met roken ligt dus in ieders bereik, maar men moet het zelf willen. Tegen uw wil in kan niemand iets ondernemen, maar dan draag je daar zelf ook de gevolgen van. Eén van die gevolgen is de gevreesde longziekte COPD(Chronic Obstructive Pulmonary Disease) die later kan uitgroeien tot longkanker.
Kenmerkend voor chronisch obstructieve longziekte is een belemmerde luchtdoorvoer, met een trage en moeizame uitademing tot gevolg. In ernstige gevallen bemoeilijkt COPD zelfs de voedselinname en is acute ademnood een veel voorkomende en vaak levensbedreigende complicatie.

Het is dus aan jou om er iets aan te doen: maak een afspraak om de opgelopen schade aan je longen verder te beperken en deels te genezen, of verder blijven roken en uitkijken naar de ongeneeslijke ziekte COPD of erger.