Slaapstoornissenslapen Slaapstoornissen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, ook wel psychofarmaca genoemd, stress of aanleg, maar ook ongunstige levensomstandigheden kunnen een gezonde nachtrust sterk ondermijnen.
Dankzij hypnotherapie zijn vrijwel alle slaapproblemen heel gemakkelijk te verhelpen.
Of het nu gaat om moeilijk inslapen of onrustig slapen, alle slaapstoornissen vinden snel en eenvoudig een oplossing. Slapen gaat plots vanzelf en de slaap is veel intenser waardoor men zich 's morgens veel fitter voelt. Een goede nachtrust is ook essentieel voor het afweersysteem.

Er is niets moeilijk aan om 's avonds vrijwel onmiddelijk in te slapen. Onder normale omstandigheden hebben uw hersenen gedurende vijf a zeven minuten voor het inslapen een heel andere activiteit. Deze hersenactiviteit is uiteraard meetbaar met een EEG-apparaat en komt overeen met de diepe intense rust zoals bij hypnose.
Deze korte periode van veranderde hersenactiviteit gaat, bij mensen zonder slaapstoornissen, automatisch over in slaap.

Tijdens de hypnosesessies wordt er aangeleerd om zelf deze veranderde hersenactiviteit in werking te laten treden door in een intense diepe rust te gaan (toestand van zelfhypnose). Daarna gaat de hypnotische toestand van diepe rust vanzelf over in slaap. Geen eindeloze oefeningen die uiteindelijk tot niets leiden, geen medicatie waar je je de andere dag loom en futloos van voelt, maar een eenvoudige techniek die welgeteld 30 seconden van je tijd in beslag neemt, net voor je gaat slapen.
Daarna vertrekt je gegarandeerd naar dromenland.

Er zijn slechts twee sessies nodig voor een definitieve oplossing van het slaapprobleem. Tijdens deze sessies van ongeveer een uur wordt de techniek aangeleerd. Diezelfde avond kun je deze techniek thuis reeds toepassen.
Hiermee heb je alvast een heel effectief hulpmiddel om zo goed als zorgeloos in te slapen, wat niet altijd wil zeggen dat het probleem (de oorzaak) daarmee ook opgelost is. Wanneer de slaapstoornis een gevolg is van een onderliggende oorzaak, dan loont het zeker de moeite om daar ook de nodige aandacht aan te schenken. Spanningen en stress vormen vaak de oorzaak waarom onze gedachten niet tot rust kunnen komen. We liggen dan te piekeren en de storende elementen intens te overlopen, terwijl we eigenlijk geestelijk tot rust zouden moeten komen. Ook daar kunnen we zeker iets aan doen zodat je minder spanningen opbouwt en de dagdagelijkse bezigheden meer ontspannen kunt doen.

Eigenlijk is er voor iedere problematiek wel een gepaste oplossing, maar die is voor ieder individu verschillend. Iedere slaapstoornis heeft een eigen verhaal waarbij we ook de oorzaak moeten aanpakken. Als de oorzaak weggewerkt is, dan zijn ook de gevolgen van die oorzaak verdwenen.
Jouw slaapstoornis is dus definitief op te lossen als jij dat wil. Het doet er niet toe hoe je tegenover hypnose staat, want de techniek die wordt aangeleerd faalt nooit.