Vermagerenvermageren De meeste mensen hebben al tal van diëten geprobeerd, sommigen met een tijdelijk succes, maar nooit met een blijvend resultaat. Dat zijn de bekende 'jojo-effecten'. Men keert na verloop van tijd steeds terug naar het oude eetpatroon dat men gewend is. Zo lang die programmatie ongewijzigd blijft, kan er geen blijvend resultaat optreden en blijft men een speelbal van dat oude eetpatroon.

Met hypnose kunnen we u spontaan voor een heel ander eetpatroon laten kiezen. Hierdoor gaat u vanzelf enkel nog gezond, gevarieerd en evenwichtig willen eten als het etenstijd is,
in veel kleinere porties dan vroeger en u gaat alle suikers uit uw leven bannen. Omdat u dat spontaan uit uzelf gaat doen, zijn er geen jojo-effecten meer en is het resultaat blijvend.
Ook bij de behandeling van boulimie is hypnotherapie zeer sterk aan te bevelen. Heel wat huisartsen zijn zich daar bewust van geworden en sturen hun patiënten even door ter ondersteuning.

Als het dus enkel om wat overgewicht gaat en men heeft geen karakter om een gezond dieet vol te houden, dan is dat met enkele sessies opgelost. Als we echter te maken hebben met meer extreme vormen van overgewicht of emo-eten, dan moeten we daar zeker ook de nodige aandacht aan geven.
Maar het is hoe dan ook zeker te doen. Het dient enkel in een paar stappen te worden gedaan zodat er telkens een succes geboekt wordt om tot het einddoel te kunnen komen. Iedere sessie brengt ons gemakkelijker bij dat doel en begint met een gezond gevarieerd voedingspatroon, waarbij het streefgewicht als vanzelf bereikt wordt en behouden blijft.

Soms, zoals bij emo-eten, is er steevast een oorzaak te vinden en omdat we allemaal uniek zijn, zal die oorzaak ook voor iedereen verschillend zijn. Dat kunnen opmerkingen zijn van anderen, een ervaring uit de jeugdjaren, een gemis aan affectie, tegenslag in een relatie en ontelbare andere zaken die in het onderbewuste een zekere ervaring hebben achtergelaten. Men begint dan meestal te eten als 'vlucht' of als 'troost', zowel bij ups als bij downs.
Men hoeft zich niet altijd van de oorzaak bewust te zijn en vaak is men dat ook niet, maar als we er naar op zoek gaan, dan hebben we de boosdoener meestal vlug gevonden.

Dankzij hypnotherapie zijn we in staat om de oorzaak van emo-eten, maar vaak ook van obesitas en boulimie volledig weg te werken. Eenmaal de oorzaak weggewerkt is, moet er maar weinig meer gebeuren om te vermageren.
Ondertussen heeft er zich wel een zekere gewoonte ontwikkelt en is er een eetpatroon ontstaan dat eigen geworden is aan de persoon. Naast het elimineren van de oorzaak dienen we dus ook het gedragspatroon aan te pakken.

Maar de keuze is aan jou: een afspraak maken en je ideale figuur bereiken en behouden of blijven beweren dat het in de familie zit en dat geen enkel dieet jou kan helpen.
Jij weet zelf wel beter...