Voordrachten - lezingenspeech1 Op vraag van verenigingen, scholen, bedrijven en sportclubs, kunnen er voordrachtavonden gegeven worden omtrent de vele mogelijkheden van hypnose als therapie of ondersteuning. Gewoonlijk wordt hypnose dan toegelicht in een bredere context, zodat het voor iedereen een interessante uiteenzetting wordt. De ene heeft interesse om te stoppen met roken, de andere wil vermageren, nog anderen willen gewoon beter inslapen of onstspannen, enz.

Standaard duurt een voordracht ongeveer twee uur, gescheiden door een korte pauze. Tijdens het eerste deel gaat het over de verduidelijking en de vele mogelijkheden van hypnose. In het tweede deel doen we dan een zalige relaxatieoefening onder hypnose (voor wie wil deelnemen natuurlijk) en daarna is er ruimte voor vragen en antwoorden (soms ook een eerste contact omtrent een persoonlijke problematiek). speech2

Het komt ook regelmatig voor dat bedrijven zo een informatieve namiddag of avond organiseren voor hun werknemers. Dat kan diverse redenen hebben zoals: meer motivatie, meer verantwoordelijkheidsgevoel, stoppen met roken, leren ontspannen en geestelijk tot rust komen, kortom, allerlei toepassingen die de werknemers ten goede komen en daardoor een positieve invloed hebben op de werksfeer.